Nieuws

Logo MetrobOp Facebook

MetRob heeft een eigen Facebookpagina! Welkom!

Juli 2020
Op de valreep voor de vakantie mocht het bekend worden: vanaf september 2020 ben ik de dirigent van Chr. Jeugdkoor Zamariem! Wat wás het een leuke kennismaking en wat hebben we er meteen al zin in om van het jubileumjaar in 2021 (25 jaar Zamariem!) een knallend feest te maken!

Januari 2020: Nieuwe activiteiten!
* Vanaf januari ben ik werkzaam bij Stichting SEIN, locatie Cruqiushoeve te Heemstede, als Muziekbegeleider. Samen met geestelijk verzorgers Hetty en Mariëlle en een prachtige groep trouwe vrijwilligers zingevingsactiviteiten, kerkdiensten en muziekgroepen aan de bewoners met diverse beperkingen, waaronder in elk geval epilepsie. De dienst waarin afscheid werd genomen van mijn voorgangster Joke Scholten en ik werd geïntroduceerd was indrukwekkend, liefdevol en vertrouwenwekkend!
* In februari start de nieuwe gospelsensatie The Gospel Soundsation officieel! De twee auditiedagen leverden een volle groep! Daarmee gaan we ons doelgericht voorbereiden op spraakmakende theaterconcerten met aanstekelijke zang, strakke bandpartijen en veel show mét inhoud! Hou je van live-gospel, -funk en -soul, hou de agenda voor oktober/november dan goed in de gaten!

9 november 2019: Auditiedag nieuw TOP-gospelkoor!
Er wordt een nieuw koor opgestart onder de naam GOSPELSOUN’SATION. Vind jij het ook te gek om écht strakke gospel, soul en funk te zingen, begeleid door een top live-band met blazers en op te treden in vooral theaters? Vind jij het ook zo lekker als je er thuis voor kunt oefenen zodat de effectieve repetities vooral heel veel muzikaliteit en kwaliteit opleveren?
Dan moet het wel heel raar lopen als ik je niet tref op de auditiedag op 9 november!
Info hier!

1 oktober 2019: Worship Consulent APCH
De komende maanden zal ik werken in de American Protestant Church of The Hague als coach en consulent van de diverse zangleiders, vocalisten, instrumentalisten en technici. In de eerste dienst elke zondagmorgen wordt gebruik gemaakt van hedendaagse muziek, instrumenten en vormen binnen de protestantse traditie van deze kerk met tientallen nationaliteiten. We zijn aan het werk om dit op een zo goed mogelijk niveau te doen. Mooi werk met mooie mensen!
This church season I will be working as Worship Coach for the American Church of The Hague, supporting worship leaders, vocalists, musicians and technicians to the requested level of contemporary worship. Great job, because of a great goal AND great people!

Terugblik: mooie projecten in maart 2019!
Op 16 maart 2019 mocht ik de band leiden (en vooral: lekker meespelen!) tijdens het afscheidsconcert van dirigent Arnold Wienen en Reflection Assen. De afgelopen 9 jaar waren heel bijzonder, mooi, ontroerend en knallend. Ik ben blij dat ik zoveel mooie projecten heb mogen ondersteunen en meemaken! Deze versie was enorm bijzonder!
Een paar herinneringen vanaf het podium van De Nieuwe Kolk:

Op 23 maart 2019 kwamen leden van Popkoor Prestige, Première en Het Rockkoor uit het hele land naar Het Hart van Holland in Nijkerk voor een spectaculair feest! In de grote zaal mocht ik het programma presenteren, en vooral heel erg genieten van de Erasmus Music Collective o.l.v. Lucas Vermeer. Wát een strakke lekkere band zeg! Genieten!
Hierbij enkele zelfgemaakte foto’s:

Schrijven en arrangeren
2019 is lekker begonnen!
Van kinderkoor De Regenboog in Poortugaal kreeg ik de opdracht een feestlied te schrijven voor hun 20-jarig bestaan. Inmiddels zijn ze daar al druk bezig met het instuderen van ‘Feest van je leven’! Op 13 april wordt het uitgevoerd tijdens het jubileumconcert (met Marcel Zimmer).
Voor het concert van Reflection (16 maart a.s., Assen) maak ik momenteel koorbewerkingen van de songs van André van Zyl en zullen we het hele concertrepertoire ook van blazersarrangementen voorzien!
Ook uit ander hoek ontving ik componeeropdrachten, waarover nog niet zoveel verteld mag worden.
Heerlijk om weer creatief te kunnen zijn!

Koorfestival Encore, Capelle aan den IJssel
Popkoor Prestige Rotterdam was een van de deelnemers van het korenfestival, 3 februari jl. Het was een feestje om in het knusse, professionele en gastvrije Isalatheater te werken. Hoewel de foto anders doet vermoeden ging Prestige lekker los, met een mooi juryrapport tot gevolg.

Oud nieuws:

Leergang Muziekagogie
In januari 2019 gaat de leergang Muziekagogie weer van start. Van harte aanbevolen als je muziek wilt toepassen in de zorg, mantelzorg of begeleiding van dementerenden, speciaal onderwijs of mensen met een beperking.
Neem contact op met Artiance (Alkmaar) voor opgave of informatie!

2 en 3 november 2018: In the House!

R&G Unity Choir gaf een serie intieme en tegelijkertijd spetterende concerten in het prachtige Rietveldtheater te Delft. Thema: thuis. Het was er warm en knus, veilig en gezellig. En óók dankzij licht en geluid een fantastische reeks voorstellingen! Dank voor ieders enorme inzet!

Bandleiding bij ‘The Messiah’ van Reflection Assen
Op 24 maart mocht ik vanachter de keyboards de voor de gelegenheid samengestelde band leiden, waarmee de prachtige uitvoering van Tore W. Aas’ “The Messiah” werd uitgevoerd door Gospelkoor Reflection o.l.v. goede vriend Arnold Wienen. Keer op keer is het bij deze groep ’thuiskomen’ om dan samen een megaproductie neer te zetten. Dit programma was wel heel erg indrukwekkend! Ik hoop dat het Oslo-project snel aangekondigd kan worden, want dat wordt buitengewoon bijzonder!

Popkoor Prestige met SHOW in Theater Zuidplein Rotterdam
Als kroon op drie jaar repeteren zette Popkoor Prestige Rotterdam het karakteristieke theater Zuidplein op z’n kop. Met gevoel voor party, maar ook voor ballads, met solo’s, dans en treffend beeldmateriaal werd er een professioneel totaalprogramma uitgevoerd. Wat een voorrecht om hierbij betrokken te zijn!
Mooi om ook even Ton en Sandra als leiders van de landelijke Prestigebeweging in de bloemen te kunnen zetten.

 

Foto: Jeroen van de Wetering
Foto: Jeroen van de Wetering

Huwelijken
Op oudejaarsdag 2017 trouwden de Prestigeleiders Sandra Rotmans en Ton van Diepen. Tijdens een bijzonder sfeervolle ceremonie hadden we met ca. 130 Prestigeleden uit het hele land een muzikale inbreng en mocht ik het bruidspaar toespreken. Wat een prachtig stel is dit, en wat zijn zij een enorme inspiratie voor duizenden!

Op 23 juni 2018 DV trouwen Menno en Ruth. Menno ken ik al zo’n 40 jaar en ik heb vele prachtige tours met hem gedaan. Wat bijzonder dat hij Ruth mocht ontmoeten en dat zij nu hun trouwplannen definitief maken! Ik mag een bijdrage leveren aan de praise en worship van de huwelijksdienst. Mooi!

Oslo Gospel Choir 30 jaar
Het beroemde OGC bestaat 30 jaar en dat wordt in Nederland groot(s) gevierd. Hierbij zullen tzt koorzangers uit het hele land in de gelegenheid worden gesteld mee te zingen met dit wereldberoemde koor. Hou de aankondigingen in de gaten! De voorbereidingen zijn in volle gang; het is een eer hierin een radertje te mogen zijn.

Prestige SHOW
Een grote show zal door Prestige Rotterdam worden gegeven in het Zuidpleintheater op 10 maart! De avondvullende voorstelling met hits uit de afgelopen drie jaar wordt een spetterend en professioneel feest! De voorbereidingen zijn al enorm leuk, daarbij gemotiveerd door de zeer geslaagde mini-concerten van afgelopen december!

Dirigenten Coach Prestige Vocal Groups
M.i.v. juli 2017 ben ik door Popkoor Prestige gevraagd het dirigententeam te gaan coachen. Inmiddels 15 dirigenten leiden de 20 (!) groepen door het hele land. Zij ervaren dit als een zelfstandige functie, die echter wel in een concept moet passen. Het is bijzonder mooi om elkaar zo te mogen ondersteunen!

Afscheid van Relight
Na ca. 10 jaar kwam het moment van afscheid van gospelkoor Relight. Met pijn in het hart, absoluut, maar je moet niet zó met elkaar vergroeid raken dat je niet meer van elkaar af kunt komen… En onder nieuwe leiding kan een een groep ook weer frisse nieuwe wegen ontdekken. Het afscheidsconcert vond plaats op 28 juni. Het werd een prachtig concert met veel mooie woorden en cadeaus.

Afscheid van Johan
Puur! heeft moeten zingen bij het afscheid van koorvriend Johan. Het nog eenmaal zingen om hem heen, spontaan aan het einde van de afscheidsdienst, zullen we nooit vergeten. Johan, bedankt voor je trouwe inzet. En waar het mezelf betreft: voor een hechte en bijzondere vriendschap van 35 jaar, family life, bestuurlijke projecten en heel veel musiceren. Friends are friends forever if the Lord’s the Lord of them.

Informeer jezelf vandaag nog over de studie Muziekagogie!
Stichting Muziek.enz start in januari 2017 weer met de leergang Muziekagogiek (vh Ortho-agogische Muziekbegeleiding).
Herhaaldelijk besteden ook de media aandacht aan de resultaten die met muziek worden bereikt in de begeleiding van mensen met een beperking, dementie of autisme. De samenwerking hierin met mantelzorgers wordt steeds noodzakelijker én effectiever. Er bestaat grote behoefte aan mensen die in de zorg werkzaam zijn en hun muzikale kwaliteiten niet alleen in de vrije tijd willen gebruiken, maar ook professioneel willen inzetten. Omdat de resultaten zo verbluffend zijn. Omdat de communicatieve krachten zo enorm zijn. Omdat muziek als middel zoveel andere processen in gang kan zetten.
Heb je hiervoor interesse, maar heb je de aankondiging van deze in Nederland unieke opleiding gemist? Meld je snel bij Remi Adriaansz via de site van Muziekenz.org!

Primeur HLC College Band
Op 23 december 2016 verzorgde de kersverse HLC College Band de muziek tijdens de vijf kerstvieringen van het Heerenlanden College te Leerdam (Eksterlaan). De 25 orkestleden (blazers en volledige ritmesectie!) meldden zich na één oproepje en zijn direct op hoog niveau begonnen!

1 oktober 2016: R&G 10 jaar!
Op 1 oktober mochten we in een uitverkocht theater De Veste in Delft het jubileum van R&G Unity Choir vieren.rg2016-veste
Het werd een geweldig feest, door de grandioze inzet van de koorleden op en achter het rg2016-bandpodium, de met blazers uitgebreide band, professioneel licht en geluid, surprise-solo’s van oud-dirigenten en -solisten en bijdragen van cabaretier Tim van Wijngaarden (Timzingt). Gefeliciteerd, R&G’ers! (foto’s: Jane Lasonder)

1 juli 2016: Geslaagde collega’s!
Negen nieuwe collega’s mogen de muziekagogen/OMB’ers/Muziektherapeuten Hele groepverwelkomen! Met enorm veel plezier heb ik deze mensen mogen begeleiden in de eigen muzikale ontwikkeling, het schrijven van scripties en het voeren van de examengesprekken. Gefeliciteerd en welkom!

30 juni 2016: Prestige Premiere!
Met twee (mini-)concerten heeft Popkoor Prestige Rotterdam het 1-jarig bestaan gevierd. Het werden geweldige feestjes, mede door twee uitverkochte zalen, een knallende band 20160630_210847en enorm enthousiaste zangers die er alles aan deden van deze eerste ervaring een mega-succes te maken.
Inmiddels is Popkoor Prestige door Radio 4 verkozen tot Leukste Koor van Nederland; afdeling Rotterdam liet zien hoe terecht dit is!

12 december 2015 CD-presentatie RelightRelight 2015 koor2
Op 12 december werd tijdens een concert de in oktober opgenomen kerst-CD “Once Upon” van Gospelkoor Relight gepresenteerd in de Dorpskerk van Poortugaal. Het goedbezochte concert werd een waar feestje.

Foto: Fotosjors – Rhoon

3 oktober 2015 Landelijke studiedag OMB
De landelijke studiedag voor muziekwerkers in de zorg, therapeuten, ortho-agogische muziekbegeleiders en docenten was zeer geslaagd.
Met veel plezier een workshop  en de plenaire afsluiting (foto) verzorgd.

image
12 september 2015 Concert ‘Onvoltooid’ Reflection Assen

FB_IMG_1442143857259Een geweldig concert mogen geven met Reflection Assen! Een superprogramma, perfecte productie, heerlijke band, inspirerende dirigent en dat alles op een toplocatie: De Nieuwe Kolk in Assen.
Dankbaar dat ik hiervoor mocht arrangeren, componeren, meeschrijven én dat ik mocht meespelen als bandleider. Feestje! Met plezier de Motif en Nord voor door het land gesleept! Hulde ook aan K&P Sound and Lightproductions! Top!

26 juni 2015 Examens OMB

Alle studenten OMB zijn geslaagd! De speciaalstudies waren zeer interessant en leesbaar (onderwerpen o.a. muziek bij hoogbegaafde kinderen, muziek bij kinderen met spraak- en taalproblemen, muziek bij (jong) dementerenden), en de examengesprekken zo mogelijk nog boeiender! Welkom, nieuwe collega’s!

Logo MetrobOp Facebook

MetRob heeft een eigen Facebookpagina! Welkom!