Testimonials

Wat anderen zeggen…

Voor mijn muzikale projecten maak ik vaak, graag en naar volle tevredenheid gebruik van de diensten van Rob.
Mij, als dirigent van een koor en drummer van een band, heeft Rob regelmatig kunnen helpen door bijvoorbeeld het schrijven van muziek of het geven van een workshop.
Voor verschillende grote projecten met mijn koren heeft Rob nieuwe eigen liederen voor ons geschreven, maar ook voor arrangementen van bestaande liederen heb ik Rob met regelmaat om hulp gevraagd.
De muziek die Rob schrijft kenmerkt zich door een altijd creatieve draai aan liederen. Het gaat altijd net even anders als de luisteraar verwacht, wat het voor leden leuk maakt om te zingen en de liederen levendig houden en leuk blijven om naar te luisteren.
Na een dag bandcoaching met onze (aanbiddings)band, waarin we hebben stil gestaan bij de rol van onze band, bij de theorie van het band-zijn en het bedenken van nieuwe arrangementen, konden we echt vol nieuwe energie verder en heeft de band een goede positieve impuls gekregen.
Hoe ik de muziek van Rob omschrijf; Muziek op maat. Muziek met gevoel. Nooit standaard. Altijd met toegevoegde waarde.
Ik kan een samenwerking MetRob dan ook van harte bij je aanbevelen!
* Arnold Wienen, dirigent Gospelkoor Reflection Assen

Ik leerde Rob kennen in 2009, toen hij net een paar maanden als dirigent voor R&G Unity Choir stond. Rob gaat graag een uitdaging aan en in de afgelopen jaren heeft Rob het koor dan ook tot heel wat niveaus hoger weten te brengen. Met zijn aanstekelijke enthousiasme en humor, weet hij de groep gefocust en actief te houden.
 Rob stelt zich flexibel op en is altijd bereid zijn kennis en ervaring te delen, om het koor verder te helpen. Ook als arrangeur heeft hij al heel wat arrangementen voor het koor gemaakt. Hij zorgt er voor dat arrangementen aansluiten bij de identiteit en het niveau van het koor.
Zijn muzikaliteit staat buiten kijf. Rob is daarnaast ook een enthousiaste spreker, die zijn toehoorders weet mee te nemen in zijn verhaal en zijn boodschap weet over te brengen op natuurlijke wijze.
Samenwerken met Rob is een absolute aanrader en ik hoop dat wij als koor dat nog vele jaren mogen doen.
* Vivian Pouw, voorzitter R&G Unity Choir

Ik ken Rob de Jong al ruim 12 jaar en heb gedurende zijn tijd als directeur van de Stichting Continentals nauw met hem samengewerkt in diverse projecten en vanuit verschillende invalshoeken. Ik ken Rob als een betrouwbare, loyale en inspirerende persoon en coach voor de mensen met wie hij samenwerkt, o.a. mijn kinderen en mezelf tijdens de voorbereiding en uitvoering van de diverse tourprojecten in binnen- en buitenland.
Hij doet zijn werk niet alleen vanuit zijn verregaande kennis en talent als musicus en coach/dirigent, maar bovenal vanuit zijn hart en zijn vermogen om het beste in mensen naar boven te halen en in veel gevallen bij het helpen ontdekken, stimuleren en groeien van ontluikend talent.
Rob heeft veel humor en denkt “out of the box”, maar hij is ook duidelijk en serieus en heeft natuurlijk gezag op basis van kennis, kunde en persoonlijkheid.  Ik heb meegemaakt dat hij, daar waar anderen opgaven, jong en oud motiveerde en stimuleerde om hun muzikale talenten en persoonlijkheid verder te ontwikkelen, tot verrassing van henzelf en anderen.
Rob is de beste en meest inspirerende coach die ik ooit heb meegemaakt en ik kan hem van harte bij een ieder aanbevelen.
Mocht je meer willen weten voel je dan gerust vrij om contact met mij op te nemen.
* Jane Lasonder, Jane Lasonder Photos website

Rob in een paar woorden: gedreven, enthousiast, begenadigd spreker, professioneel en een heel goede vakman.
Met zijn inzet en professionaliteit weet hij ons koor Gospelkoor Relight altijd op het juiste moment scherp te krijgen. Soms door een grapje en soms door toch even ‘streng’ te zijn.
Wat bij Relight begon als een invalklus, is inmiddels al meer dan 7 jaar een mooie samenwerking, die nog steeds niet verveelt.
* Herjet van Zoest-Visser, Voorzitter Gospelkoor Relight

Poppentheatermaakster en thans impresario Sigrid de Reus via Facebook:
De liedjes van mijn voorstellingen worden nog steeds spontaan gezongen!
Ben je op zoek naar iemand die liedjes bij je voorstelling kan componeren/arrangeren, oog heeft voor je ideeën maar ook zelf met input komt en met wie je heel prettig kunt samenwerken, neem dan contact op met Rob de Jong.
* Sigrid de Reus, De Reus Totaal Impresariaat website