Popkoor Prestige

Popkoor Prestige Rotterdam
Foto: Jeroen van de Wetering

Prestige is een landelijke popkoororganisatie, geleid door Ton van Diepen (artistiek directeur) en Sandra Rotmans (zakelijk directeur).
Wat begon als een succesvol popkoor in Hoorn groeide binnen enkele maanden uit tot een landelijke beweging, met koren in o.a. Amsterdam, Den Haag, Gouda, Leiden, Alkmaar, Breda, Amersfoort, Assen, Groningen, Alblasserdam, Bergen Op Zoom, Deventer, Arnhem, Dordrecht, Enschede, Hilversum, Leeuwarden, Zaanstad  en Eindhoven. Ik dirigeer sinds mei 2015 Popkoor Prestige Rotterdam en ben aan de organisatie verbonden als Dirigenten Coach.

 

Foto: Jeroen van de Wetering

In de aansprekende en professionele ambiance van Theater 222 (de theaterhavo) aan de Pieter de Hoochweg wordt elke donderdag gewerkt aan de door Ton gearrangeerde superhits van nu. Denk aan Say You Won’t Let Go (James Arthur), Stitches (Shawn Mendes), Renegades (Ambassadors), Rain (The Script), Streets (Kensington)en This Town (Niall Horan).
Het Rotterdamse koor van ruim 100 leden bewijst de grote behoefte aan een professioneel en hedendaags popkoor, zoals dat ook te zien is bij alle andere opstartende afdelingen!

Foto: Jeroen van de Wetering

Rob: “Dit is echt zo gaaf om te doen! Wat is het heerlijk om na een avond hard werken met z’n allen terug te horen dat de zangers een avond vol energie hebben beleefd en zingend naar huis gaan! Het is een unieke ervaring om in een prachtige zaal samen te zingen en mensen te leren kennen. Het is indrukwekkend wat Ton en Sandra in zo’n korte tijd uit de grond wisten te stampen: er is altijd een Prestigekoor bij jou in de buurt!”

Meer info op de website.

Inmiddels is Rob actief betrokken bij de training en coaching van het dirigententeam van Prestige Vocal Groups.